Wagen gaat over de kop na botsing tegen betonblok

© (Foto JH)
Redactie KW

Een jonge vrouw is donderdagmiddag lichtgewond geraakt bij een zwaar ongeval in de Koekelarestraat in Leke (Diksmuide). Ze raakte bij een inhaalmanoeuvre een betonblok en ging over de kop.

Het ongeval gebeurde om 12.30 uur in de Koekelarestraat tussen De Mokker (Koekelare) en Leke (Diksmuide). De vrouw reed er in haar Ford Fiesta vanuit Koekelare in de richting van Leke toen het fout ging. Op een bepaald ogenblik wilde ze een traag rijdende tractor in halen maar daarbij liep het verkeerde.

De 24-jarige vrouw uit Middelkerke schatte de breedte van de tractor wellicht wat verkeerd in en moest te veel naar links uitwijken. In de Koekelarestraat liggen diverse grote betonblokken met reflectoren langs de weg. Tijdens haar inhaalmanoeuvre knalde ze op volle snelheid tegen de rechtopstaande achterzijde van zo’n betonblok aan de andere kant van de weg. De Ford ging over de kop en eindigde op zijn dak op de weg.

De vrouw kon op eigen kracht haar voertuig verlaten. Ze leek niet gewond maar klaagde toch over pijn in de nek en rug. Een ambulance snelde ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen. De brandweer plaatste signalisatie in de Koekelarestraat die daardoor anderhalf uur afgesloten bleef tot de wagen getakeld werd. Politiezon Polder deed de nodige vaststellingen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.