Vrouw (70) vecht vluchtmisdrijf aan: “Niet gevoeld omdat Frans Bauer te luid stond”

Redactie KW

“Mocht ik raketten op mijn wagen staan hebben dan zou ik er één afschieten wanneer er zo’n Aixam voor me rijdt,” gaf haar advocaat nog mee voor de politierechter van Veurne.

De zeventigjarige A.V. van Nieuwpoort reed tegen een geparkeerd voertuig en ging er daarna van door. Ze verklaarde achteraf dat ze van een aanrijding niets gehoord of gevoeld had. De vrouw rijdt met een Aixam-autootje.

Ik noem dat een koffiemolen”, zei Frank Reynaert, haar advocaat. “Die autootjes halen met moeite dertig per uur en mogen toch op het gewone rijvak rijden, waardoor ze al het andere verkeer tegen houden. Mocht ik raketten op mijn wagen staan hebben dan zou ik er één afschieten wanneer er zo’n Aixam voor me rijdt.”

Rammelbakken

“Het zijn ook echte rammelbakken, die binnen veel lawaai maken. Maar eigenlijk is het de schuld van Frans Bauer dat mijn cliënte weggereden is na de aanrijding. Zij is zo’n grote fan van die zanger, dat ze het volume van haar radio volledig opengedraaid had toen hij begon te zingen.”

“Dat alles en het feit dat ze ook nog een beetje doof is, heeft ervoor gezorgd dat ze van die aanrijding niets gemerkt heeft. Pas toen ze thuis was, zag ze dat er een barst in haar buitenspiegel zat. Nadien is ook de politie langs gekomen.”

De politierechter gaf haar een boete van 156 euro voor de aanrijding, 1.200 euro voor het vluchtmisdrijf en een rijverbod van dertig dagen. Hij was van oordeel dat ze misschien niets gehoord had van de aanrijding maar dat ze het zeker toch gevoeld moet hebben.

(MMA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.