Vodden met vernis branden in Wevelgem

Redactie KW

Zaterdagavond werd de brandweer ter plaatse geroepen in de Roeselarestraat voor het bestrijden van een woningbrand. Enkele vodden met vernis waren spontaan gaan branden. Er vielen geen gewonden al is er wel sprake van schade.

De eigenaars van de getroffen woning, een onbewoond rijhuis in renovatie, waren de volledig dag aan de slag geweest met vernis en houtafwerkingsproducten. Voor het aanbrengen van die producten werd gebruik gemaakt van stoffen lompen.

“Wat die mensen natuurlijk niet wisten, is dat je zo een lompen niet op elkaar mag gooien en in een afgesloten emmer moet bewaren”, klonk het bij de brandweerofficier ter plaatse. “De lompen, die onderaan een massief eiken trap lagen, kregen te maken met een chemische reactie waardoor ze spontaan zijn gaan branden. Bij onze aankomst was er wel degelijk sprake van een stevige brand, maar we kregen de vuurhaard snel onder controle.”

Er vielen geen gewonden en de schade beperkte zich tot de houten plankenvloer en de trap. Teneinde de verspreiding van het vuur tegen te gaan, besloot de brandweer een stuk uit de houten vloer te zagen.

Tijdens de interventie bleef de Roeselarestraat een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten