Verreiker kantelt en valt op dak van woning in Bredene

Het dak van de woning werd beschadigd maar er vielen gelukkig geen gewonden. © JC
Redactie KW

Er raakte niemand gewond, maar de woning is wel beschadigd.

De politie van Bredene/De Haan werd maandag om 15 uur opgeroepen voor een ongeval waarbij een ‘kraan’ op een dak gevallen was in de Joos de ter Beerstlaan in Bredene.

Bij dakwerken aan een woning in de Joos de ter Beerstlaan, uitgevoerd door de firma Jonckheere uit Middelkerke, was een poot van de roterende verreiker door de grasberm geschoten. Daardoor raakte de verreiker, waar een containertje aan hing, uit evenwicht en kantelde. Het containertje en de kraanarm kwamen op het leien dak en de schoorsteen terecht en veroorzaakten daarbij schade. Er raakte niemand gewond. De hoogtewerker versperde wel deels de straat.

Bij dakwerken was een poot van de roterende verreiker door de grasberm geschoten.
Bij dakwerken was een poot van de roterende verreiker door de grasberm geschoten.© DJ

Met telescopisch kranen

De politie sloot de Joos de ter Beerstlaan voor het verkeer af van de Driftweg tot aan de Verbondenenlaan. Dit duurde zowat anderhalf uur. Twee grote telescopische kranen van Noordzee Kranen kwamen eraan te pas om de verreiker en het containertje veilig van het dak te verwijderen.

Verreiker kantelt en valt op dak van woning in Bredene

De technische dienst van de gemeente Bredene en Eandis deden nadien nazicht of er nutsleidingen geraakt waren in de berm. De riolering bleek beschadigd en wordt zo snel mogelijk hersteld door de gemeentelijke diensten. Andere nutsleidingen bleken niet beschadigd.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier