Zoektocht naar mazoutgeur leidt naar lekkende brommer in Koekelare

Redactie KW

De brandweer was woensdagochtend even bezig om de oorzaak van een indringende mazoutgeur te achterhalen in een appartementsgebouw in Koekelare.

Bewoners van een flatgebouw aan ’t Oosthof belden rond 10 uur de hulpdiensten op. Er was toen al even een indringende mazoutgeur waar te nemen in het gebouw, die vooral te situeren was in de ondergrondse parkeergarage. “Het duurde even voor we de oorzaak konden achterhalen”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe.

“In het gebouw werd niet gestookt met mazout dus een probleem met de verwarming konden we uitsluiten. We inspecteren ook de riolering maar dat was negatief. Ook alle garageboxen die we konden controleren werden gecontroleerd, maar ook dat was aanvankelijk negatief. De bewoners die thuis waren openden hun garagebox, een iemand bleek met vakantie te zijn in het Brusselse. Daarna voerden we een controle uit van bovenaf en van daar konden we achterhalen dat de mazoutgeur wel degelijk kwam van een garagebox die nog niet geopend was. We stonden klaar om die te openen toen een familielid van de bewoner langskwam met de sleutel. Binnen bleek een brommer te staan waar brandstof lekte. Dat was de oorzaak. We konden het probleem oplossen en de ruimtes werden geventileerd.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.