Wagen belandt in vangrail op E17 bij afrit Waregem: avondspits alweer in de soep

Een wagen belandde in de vangrail bij de afrit Waregem. De Mercedes liep behoorlijk wat schade op aan de bumper. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

De avondspits rond Waregem loopt alweer stevige hinder op door een ongeval op de E17 richting Kortrijk. Een wagen belandde er in de vangrail. De rechterrijstrook is plaatselijk afgesloten.

Het ongeval gebeurde iets voor 17 uur terwijl de avondspits zich net op gang trok. Een grijze Mercedes met Franse nummerplaten belandde kort voor de afrit Waregem om onduidelijke redenen in de vangrail. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

De Mercedes liep behoorlijk wat schade op aan de bumper. Even werd gevreesd dat de bestuurder vast zat in zijn voertuig, maar het menselijk leed lijkt op het eerst zicht mee te vallen. Een ambulance kwam ter plaatse om de eerste zorgen toe dienen.

De impact op het verkeer was des te erger. Om de veiligheidsdiensten te beschermen, sloot de brandweer de rechterrijstrook van de snelweg plaatselijk af. Hierdoor ontstond al snel een file van drie kwartier die zich uitstrekte tot voorbij Kruishoutem.

Zoveelste ongeval op korte tijd

Het is al de zoveelste keer op korte tijd dat de ochtend- of avondspits rond Waregem in het honderd loopt door een verkeersongeval op de E17. Dinsdag 23 april gebeurde er zowel ’s morgens als ’s avonds een ongeval in de omgeving van het op- en afrittencomplex van Waregem. Afgelopen zaterdag was het dan weer prijs in Deerlijk, toen stond daar drie kwartier file richting Kortrijk.

Ook vorige week gebeurden twee ongevallen rond Waregem. Bij geen van de incidenten vielen zwaargewonden maar de verkeersellende is telkens groot. Het is niet duidelijk of er een reden is voor de vele ongevallen van de laatste tijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier