Vijf auto’s delen in de brokken bij ongeval

Andermaal was het bewuste kruispunt het toneel voor een zwaar ongeval.© CLL
Andermaal was het bewuste kruispunt het toneel voor een zwaar ongeval.© CLL
Christophe Lefebvre

Bij een spectaculair ongeval raakten dinsdagnamiddag in Heule liefst vijf wagens betrokken. Als bij wonder werd slechts een iemand met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De materiële schade is enorm, een genegeerd verkeerslicht zou aan de basis van de ravage liggen.

De plaats van het onheil was ook dit keer het kruispunt van de Mellestraat en de R8, een kruispunt dat met de regelmaat van de klok voor de nodige brokken zorgt. Rond 17 uur stonden enkele wagens te wachten aan het rode licht aan de Mellestraat, het verkeer komende van de R8 trok zich gestaag op gang. Volgens getuigen liep het op dat moment compleet fout. Een witte SUV van het merk Volkswagen reed over de Mellestraat, komende vanuit het centrum, het kruispunt op en negeerde hierbij het rode licht. De bestuurster merkte noch het verkeerslicht nog de andere wagen, komende van rechts op. De impact, op dat moment niet meer te vermijden, was indrukwekkend met brokstukken die in het rond vlogen.

Brokkenparcours

“Ik weet niet waarom de dame door het rode licht reed”, liet een getuige, zelf aan het wachten in tegenovergestelde richting, noteren. “Was ze verstrooid, had ze het niet gezien of was ze met iets bezig? Het gevolg is in ieder geval een waar brokkenparcours. De Volkswagen schampte eerst een geparkeerd voertuig op een oprit, reed over 2 betonnen brievenbussen en kwam zo tot stilstand tegen een andere geparkeerde auto. Uiteindelijk raakten op die manier vijf auto’s beschadigd, louter vanwege een verkeerslicht dat werd genegeerd.”

Gewond

De chauffeur van de Volkswagen kwam er, samen met een kind en een hond die eveneens in de auto aanwezig waren, met de schrik van af. Voor de bestuurder van de andere getroffen wagen liep het minder goed af. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De Mellestraat werd, in de richting van Sente, een tijdlang voor het doorgaande verkeer afgesloten. Alle voertuigen werden via de R8 afgeleid naar alternatieve wegen, wat voor de nodige verkeershinder zorgde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.