Vier wagens betrokken bij ongeval aan wegversmalling: drie personen naar het ziekenhuis

De wagens botsten op elkaar aan een wegversmalling. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De R32 in Ardooie bleef donderdagmiddag een uur afgesloten in de richting van Tielt na een ongeval waarbij vier wagens betrokken waren. Niemand geraakte bij het voorval ernstig gewond, drie personen werden wel ter controle overgebracht naar AZ Delta in Roeselare. Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder in de omgeving van het op- en afrittencomplex van de E403 in Ardooie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur, op enkele honderden meters van het op- en afrittencomplex van de E403 in Ardooie. Momenteel zijn er werken aan de gang in de Roeselaarsestraat in Ardooie, een zijstraat van de R32. Om bestuurders te tonen dat men door die werken niet rechts af kan slaan, wordt er op de R32 een wegversmalling gecreëerd. Ter hoogte van die wegversmalling liep het donderdagmiddag fout. Vier wagens geraakten er betrokken bij een kleine kettingbotsing. De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse. De brandweer werd opgeroepen voor een autobrand, maar moest uiteindelijk niet ingrijpen. Niemand van de betrokkenen geraakte ernstig gewond. Drie personen werden wel ter controle overgebracht naar AZ Delta in Roeselare. Twee van hen waren erg onder de indruk van hetgeen er even voordien gebeurd was.

Door het voorval ontstond er onmiddellijk serieuze verkeershinder. Het verkeer dat zich tussen het op- en afrittencomplex en de Roeselaarsestraat bevond kon via een opening in de middenberm van de R32 toch rechtsomkeer maken. De politie sloot daarna de R32 in de richting van Tielt af en dit vanaf het kruispunt van de Beversesteenweg tot de Roeselaaarsestraat. Verschillende takelwagens kwamen daarna ter plaatse om de betrokken voertuigen weg te takelen. Iets na 14.30 uur waren de problemen opgelost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier