Verkeershinder op E40 in Veurne door auto met motorprobleem

© JH
Redactie KW

Op de E40 in Veurne ontstond donderdagochtend even wat verkeershinder door een auto die met pech af te rekenen had en rook vormde. De brandweer kon tijdig ingrijpen.

Rond 9.50 uur reed de bestuurder van een Renault Megane met Belgische nummerplaten in de richting van Calais toen de bestuurder plots rookvorming zag van onder zijn motorkap. Hij reed op dat moment tussen de afritten van Oostduinkerke en Veurne ter hoogte van Duco in Veurne.

Hij kon zijn wagen tijdig aan de kant zetten en belde de hulpdiensten. Een takeldienst sloot de eerste rijstrook af voor de interventie van de brandweer en wegpolitie. “Ter plaatse waren geen vlammen zichtbaar onder de motorkap”, zegt luitenant Nicolas Garmyn van post Veurne.

Erger voorkomen

“Wel was er wat rook onder de motorkap wellicht door een technisch defect aan de koppeling. Er was warmte en dat hebben we gekoeld met water.” Er kon zo erger voorkomen worden. De auto was wel niet meer rijvaardig en moest getakeld worden. Er was een tijdlang verkeershinder door de afgesloten rijstrook.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.