Twee vrouwen uit Menen en Wevelgem sterven bij crash in Rome

Jessy en Wibe verongelukten op een tragische manier in Rome. © Facebook/Instagram
Bert Vanden Berghe

Bij een ongeval in Italië zijn zaterdagavond twee jonge vrouwen uit Menen en Wevelgem om het leven gekomen.

Jessy Dewildeman (24) uit Wevelgem en Wibe Bijls (25) uit Menen zijn om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval in de buurt van de Italiaanse hoofdstad Rome. Volgens verschillende media was Wibe ook zwanger. De twee vriendinnen zaten zaterdagavond om 22.30 uur in een taxi, op terugweg naar hun hotel. Daar kwamen ze voorbij een ongeval op de autosnelweg. De vriendinnen maanden de taxichauffeur aan om te stoppen en te helpen. Kort nadat ze gestopt waren, werd het duo aangereden door een automobilist die naar verluidt veel te snel reed. Voor de vriendinnen kon geen hulp meer baten. De chauffeur in kwestie pleegde nog vluchtmisdrijf, maar kon later gevat worden.

Volgens de Italiaanse kranten werden de twee motorrijders, die in het originele ongeval betrokken waren, ook gewond tijdens het tweede ongeval. Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zouden intussen buiten levensgevaar zijn.

Ongeloof en verdriet

Zondag werd er al een reconstructie gehouden van het ongeval. Er is een verkeersdeskundige aangesteld die de precieze omstandigheden van het ongeval moet onderzoeken. De families van beide jonge vrouwen werden zondag ingelicht van de tragische gebeurtenis. Op sociale media hebben ondertussen al heel wat mensen hun ongeloof en verdriet geuit.

(lees verder onder de reacties)

RHIZO Hotelschool Kortrijk drukte al hun medeleven uit via Facebook. Wibe was recent nog op bezoek geweest bij de school.

Ook bij restaurant Casa Mundo in Menen waren de uitbaters aangeslagen toen ze het overlijden van Wibe vernamen.

Jessy werkte als huishoudhulp bij I-Mens. Ook haar collega’s reageren aangeslagen.

Passage op VTM2

In maart vorig jaar was Wibe te zien in het datingprogramma ‘Blijven slapen’.
In maart vorig jaar was Wibe te zien in het datingprogramma ‘Blijven slapen’. © VTM2

Wibe was anderhalf jaar geleden nog te zien op VTM2 in het programma ‘Blijven slapen’. In dat datingprogramma moest ze 24 uur doorbrengen in een huis met een match. In een interview met De Krant van West-Vlaanderen sprak ze toen over haar drukke leven. Toen gaf ze aan om maar liefst drie jobs te combineren: in het Delhaizefiliaal in Kortrijk-Noord, waar ze een opleiding tot beenhouwer volgde. Daarnaast werkte ze ook in een pastabar in Kortrijk en kluste ze bij in pizzeria Borsalino in Heule. “Ik heb net een huis gekocht, vandaar. Al moet ik eerlijkheidshalve ook bekennen dat ik nogal een dure levensstijl heb”, liet Wibe optekenen. “Ik schreef me in omdat ik best wel klaar was voor een date, maar hoorde eerst een tijdje niets. Tot ze afgelopen najaar contact opnamen. Ik ben in dat huis gestapt met het idee om er het beste van te maken. Spijt van mijn deelname heb ik niet, nee. Maar ik krijg nu wel veel vriendschapsverzoeken via Instagram en Facebook. Dat blok ik wat af. Ik ben iemand die mij in het dagelijks leven wel wat low key hou. Zelfs mijn mémé wist niet van mijn deelname af.”

Vanuit de redactie bieden we ons medeleven aan, aan de vele vrienden en familie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.