Twee gewonden bij frontale botsing tussen twee auto’s in Torhout

Beide wagens raakten zwaar beschadigd. © JH
Redactie KW

Bij een fikse frontale botsing tussen twee personenwagens vielen woensdagavond twee gewonden in Torhout. Door het verkeersongeval was de weg lange tijd volledig versperd en moest het verkeer omrijden.

Het ongeval gebeurde woensdagavond om 17.45 uur in de Rijselstraat in Torhout. Vlakbij de Schavelarestraat kwam het tot een frontale botsing tussen een Nissan Micra en een Peugeot 307 SW. De botsing gebeurde in het midden van de weg maar wat er precies gebeurde wordt onderzocht door de politie.

Vermoedelijk week een van de twee wagens af van de rijbaan. Door de klap werden beide voertuigen wat achteruit gekatapulteerd en kwamen tot stilstand dwars over de rijbaan. De Nissan eindigde nog met de achterzijde tegen een geparkeerde vrachtwagen, die lichte schade opliep.

Twee gewonden

Twee ziekenwagens, de politie en de brandweer spoedden zich ter plaatse. Er hoefde niemand bevrijd te worden want er zat niemand vast in de wagen. Twee inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis maar hun verwondingen vallen mee. Gelet op de impact kon dat veel erger zijn. De politie deed de nodige vaststellingen en sloot de Rijselstraat af voor het verkeer.

Dat verkeer moest omrijden tussen de Tinnenburgstraat en de Rijselstraat. De brandweer had nog een tijd werk om brokstukken en gelekte motorvloeistoffen op te ruimen. De weg bleef daardoor langere tijd afgesloten, tot de wagens getakeld werden.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier