Twee elektriciteitspalen sneuvelen in zelfde straat op zelfde dag: Omvallende boom én ongeval zijn boosdoeners

Een omgevallen boom deed een elektriciteitspaal afknakken. © TP
Redactie KW

In één en dezelfde straat knakten maandag twee elektriciteitspalen bij de Ieperse deelgemeente Elverdinge. Eerst door een omgevallen boom en dan door een gecrashte Porsche.

Nog geen zes uur nadat een elektriciteitspaal knakte door een omgevallen boom langs de Vlamertingestraat bij het voetbalplein in de bebouwde kom van Elverdinge raakte opnieuw een elektriciteitspaal beschadigd, maar dan enkele honderden meter verder net buiten de dorpskom. Een Porsche Macan reed er richting Vlamertinge, maar raakte rond 21.15 uur van de weg bij een bocht ter hoogte van het kruispunt met de Hospitaalstraat. De wagen belandde tegen een paal en kwam tot stilstand in de gracht.

In de wagen zaten drie inzittenden. Ze liepen lichte verwondingen op en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig moest getakeld worden. Brandweer Westhoek en netbeheerder Fluvius kwamen ter plaatse voor opruim- en herstellingswerken.

“Zoals eerder die dag hebben we de beschadigde paal vervangen”, zegt David Callens, woordvoerder van Fluvius. “De twee incidenten zorgden niet voor stroompannes. De kabels bleven intact.”

Uit vaststellingen van politiezone Arro Ieper blijkt dat de bestuurder, een man van 33 jaar uit Ieper, gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen en de man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechter.

Alcoholcontroles

Afgelopen weekend nam politiezone Arro Ieper deel aan een grootschalige verkeersactie in samenwerking met de federale politie en de West-Vlaamse politieschool. De controleposten werden opgezet in de onmiddellijke omgeving van de op- en afritten van autosnelweg A19 .

Van de 261 gecontroleerde bestuurders had slechts één bestuurder gedronken, waarop het rijbewijs zes uur werd ingehouden. Dat lijkt weinig, maar de politie blijft sceptisch.

“De actie werd nationaal aangekondigd en er waren veel meldingen op sociale media over de locatie van de controleposten. Wellicht hebben heel wat bestuurders de snelweg gemeden”, aldus Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper.

Er werden wel zes bestuurders betrapt op druggebruik. Bij deze personen werd het rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. “Dat aantal is zorgwekkend”, vindt Verdru, die benadrukt dat de politie ook op weekdagen controleacties blijft organiseren. “Aangekondigd én niet aangekondigd.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.