Twee bejaarden gewond na ongeval met Lijnbus in Hoogstade

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Twee bejaarde inzittenden van een personenwagen werden dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval op de Ieperse Steenweg (N8) in Hoogstade, deelgemeente van Alveringem. De bestuurder reed achteraan in op een stilstaande Lijnbus.

Het ongeval gebeurde dinsdag iets voor 18 uur in de richting van Veurne. Een 75-jarige man uit het Waalse Bergen reed met zijn auto samen met zijn 82-jarige vrouw. Ter hoogte van het kruispunt van de Hoogstadestraat op de Ieperse Steenweg stond een bus stil aan de bushalte. De 75-jarige man reed in zijn Mazda zonder vaart te minderen achteraan in op de Lijnbus. Wellicht was de man verblind door de zon en merkte hij de Lijnbus helemaal niet.

De motorkap en voorkant van de Mazda werden zwaar beschadigd en de beide bejaarden kregen een hevige klap te verwerken bij het ongeval. Ze klaagden over pijn en en een ambulance kwam ter plaatse. Er werd besloten beide ouderen naar het ziekenhuis van Veurne te brengen om hen te verzorgen. Ze raakten uiteindelijk lichtgewond. Op de bus zelf vielen geen gewonden.

De chauffeur zat net alleen in zijn Lijnbus want hij had net de laatste passagier afgezet. De politiezone Spoorkin kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Door het ongeval was de Ieperse Steenweg op die rijstrook een uur lang versperd. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten