Bus getakeld na botsing met trein op overweg in Vlamertinge

Een gespecialiseerde firma moest de bus takelen.© TP
Een gespecialiseerde firma moest de bus takelen.© TP
Redactie KW

Op een overweg in Vlamertinge, een deelgemeente van Ieper, is donderdagochtend een trein tegen een bus gereden. Het treinverkeer is onderbroken tussen Poperinge en Ieper, in beide richtingen, zo melden spoornetbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Intussen is de bus getakeld, maar blijft geen treinverkeer mogelijk tot en met zondag.

Het ongeval gebeurde kort voor 7 uur op de overweg van de Grote Branderstraat bij het Ieperse gehucht Brandhoek. De bus, die leeg was, stond stil op de overweg. Het gaat om een bus van De Lijn die net op de overweg panne had gekregen, zo zegt woordvoerster Karen Van der Sype van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. De chauffeur kreeg het voertuig niet meer aan de praat, maar kon het wel op tijd verlaten.

Op de trein zaten vier reizigers. Zij bleven ongedeerd. De treinbestuurder raakte wel gewond en werd voor controle overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis. Door de klap werd ook de bovenleiding van het spoor beschadigd. Brandweer Westhoek en Infrabel kwamen ter plaatse voor de nodige opruimings- en herstellingswerken. De NMBS legt vervangbussen in tussen Ieper en Poperinge zo lang het treinverkeer onderbroken is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vermoedelijk zal er tot en met zondag geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Ieper en Poperinge. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS donderdag. De spoorinfrastructuur liep grote schade op bij een ongeval waarbij een trein tegen een bus reed. Infrabel zal de komende dagen herstellingen aan de sporen en een bovenleidingspaal uitvoeren. De NMBS legt vervangbussen in.

 © (Foto EF)
© (Foto EF)

De schade aan het spoor is aanzienlijk. Zo moeten over een afstand van 300 meter verschillende herstellingswerken gebeuren aan de spoorinfrastructuur. “De dwarsliggers moeten worden vervangen en de spoorinfrastructuur moet volledig worden gecontroleerd”, zegt woordvoerder van Infrabel Frédéric Petit. Een bovenleidingspaal ter hoogte van de overweg is verwrongen en moet worden hersteld. Ook aan de overweg zelf zijn herstellingen nodig.

Voor de herstellingswerken kunnen beginnen, moeten het wrak van de bus en de defecte trein nog worden weggehaald. Het volledige proces zal enkele dagen in beslag nemen, waardoor er vermoedelijk tot en met zondag geen treinverkeer zal zijn tussen Ieper en Poperinge.

Een gespecialiseerde firma moest de bus takelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(Belga/TP/EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.