Torhoutenaar (30) ernstig gewond bij motorongeval in Roeselare

Er werd een scherm rond het slachtoffer geplaatst zodat de artsen de man de eerste zorgen konden toedienen. © BF BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Een 30-jarige man uit Torhout geraakte zaterdagmiddag ernstig gewond bij een motorongeval op het kruispunt van de Rijksweg met de Groenestraat. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd overgebracht naar AZ Delta.

Het ongeval deed zich voor omstreeks 13.30 uur. Een motorclub nam deel aan een rondrit in het Roeselaarse. Ter hoogte van het kruispunt van de Rijksweg met de Groenestraat liep het echter plots verkeerd. Het verkeerslicht sprong plots op oranje. Een 55-jarige motorrijder uit Oostkamp stopte, maar zijn achterligger, een 30-jarige motorrijder uit Torhout, schatte dat te laat in. De moto’s botsten op elkaar waarna de man uit Torhout ten val kwam.

Een ambulance snelde onmiddellijk ter plaatse. Ook de brandweer werd opgeroepen met een signalisatiewagen om de omgeving van het ongeval te beveiligen. Er werd een scherm rond het slachtoffer geplaatst zodat de artsen de man de eerste zorgen konden toedienen. Van op een afstand keken de andere motorrijders toe. Na een twintigtal minuten werd de 30-jarige man ernstig gewond overgebracht naar AZ Delta in Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier