Passagier geklemd bij zwaar ongeval in Waregem

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Dinsdagnamiddag raakten 2 voertuigen betrokken bij een spectaculair verkeersongeval in de Desselgemseweg. 3 personen werden naar het ziekenhuis overgebracht en beide wagens zijn rijp voor de schroothoop.

De chauffeur van de grijze Volkswagen kwam uit Waregem en reed, na het aflopen van de werkdag, huiswaarts over de Desselgemseweg. De Mercedes, met aan boord een koppel, kwam in tegenovergestelde richting aangereden. Ter hoogte van het kruispunt met de Tapuitstraat liep het grondig fout. Om een nog onbekende reden sneed de chauffeur van de Mercedes de pas af van de chauffeur van de Volkswagen. Ging het om verstrooidheid of werd de bestuurder van de Mercedes even verblind? Verder onderzoek zal het moeten uitwijzen.

Een aanrijding kon niet meer worden vermeden en de knap was genadeloos hard. “Ik liep meteen naar buiten want ik dacht echt dat er een bom was ontploft”, klinkt het bij een getuige. De man woont ter hoogte van het kruispunt en verleende meteen hulp aan de chauffeur van de Volkswagen. “Hij bloedde aan het hoofd en ik ben erbij gebleven totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. De passagier van de Mercedes, een dame, zat nog steeds in de verhakkelde wagen en huilde het uit van de pijn.”

Eenmaal de hulpdiensten ter plaatse werd besloten geen enkel risico te nemen. “De dame in de Mercedes zat niet echt gekneld maar klaagde van sterke pijnen aan de rug”, liet de brandweerofficier optekenen. “In dergelijke scenario’s gaat het welzijn van de slachtoffers voor en hebben we dan ook besloten het dak van de Mercedes weg te snijden. Op die manier konden de leden van de MUG en de ambulanciers de dame ontzetten zonder risico op verdere letsels. De 3 slachtoffers werden voor verdere zorgen naar het ziekenhuis overgebracht.”

Tijdens de interventie bleef het kruispunt een tijdlang afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de Caseelstraat en de Spitaalstraat, wat meteen de nodige hinder met zich meebracht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.