Papa van drie kinderen (45) komt om het leven na aanrijding in centrum Kortrijk, dronken bestuurder probeert te vluchten

De auto raakte van de weg af, reed op de brug in op de drie voetgangers en kwam tot stilstand tegen de gevel van bakkerij Hoornaert. © LSi
Olaf Verhaeghe

In de nacht van zondag op maandag is in Kortrijk een 45-jarige man uit Kortrijk gestorven nadat een roekeloze chauffeur van de weg afraakte en op hem inreed. De auto ging tegen hoge snelheid uit de bocht, raakte het slachtoffer en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de gevel van bakkerij Hoornaert in de Leiestraat. De bestuurder die onder invloed was, zette het eerst nog op een lopen, maar kon samen met de passagier worden opgepakt.

Iets voorbij middernacht in de nacht van zondag op maandag waren drie vrienden te voet onder weg van de Kortrijkse Grote Markt richting Leieboorden. Vanuit de Budastraat kwam net op dat moment een grijze wagen aan een hoge snelheid aanrijden. De bestuurder verloor de controle over het stuur, raakte de rand van het voetpad, ramde twee palen en reed op de voetgangers die over de brug wandelden, in.

Twee van de drie konden net op tijd wegspringen, een derde werd aangereden. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar voor het slachtoffer, een 45-jarige man en papa van drie kinderen uit Kortrijk, kon geen hulp meer baten. De man overleed ter plaatse.

Na de aanrijding knalde de wagen op de gevel van bakkerij Hoornaert op de hoek van de Leiestraat. De 27-jarige bestuurder, afkomstig uit Ingelmunster, probeerde te voet weg te vluchten. Ver raakte hij niet, ter hoogte van de Broeltorens kon de politie hem vatten. Ook zijn passagier werd aangehouden. De auto werd door de politiezone Vlas in beslag genomen. De chauffeur bleek onder invloed, zo geeft het parket aan.

Het parket van Kortrijk heeft intussen een verkeersdeskundige aangesteld om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Hoogstwaarschijnlijk lag een overdreven snelheid aan de grond van het dodelijke ongeval. In de Budastraat en Leiestraat geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten