Oldtimer raakt zwaar beschadigd bij ongeval in Knokke-Heist op weg naar Zoute Grand Prix

© (Foto MM)
Redactie KW

Over pech gesproken: een 75-jarige man kwam zondagmiddag met zijn oldtimer naar de Zoute Grand Prix afgezakt, maar raakte in Duinbergen betrokken bij een ongeval. De schade aan zijn voertuig is aanzienlijk.

De 75-jarige man uit Knokke-Heist zal wellicht al enkele keren stevig gevloekt hebben. Willy Bostyn reed met zijn oldtimer, een exclusieve Ford Cortina MK2, door de straten van Duinbergen, toen hij in de Knokkestraat in aanrijding kwam met een Toyota met Nederlandse nummerplaat. De 86-jarige bestuurder wilde ter hoogte van de Krommedijk links afslaan, maar daar liep het verkeerd.

De Toyota en oldtimer kwamen in botsing, met aanzienlijke materiële schade tot gevolg. Vooral de voorzijde liep zware schade op. Een ziekenwagen kwam ter plaatse, maar uiteindelijk bleef de fysieke schade zeer beperkt. Al zal de eigenaar van de oldtimer ongetwijfeld nog een tijdje vloeken.

2.600 exemplaren

“Mijn knie deed wat pijn, ja. Maar dat was bijzaak. Toen ik de schade aan mijn auto zag … Dát deed pas zeer. Er zijn maar 2.600 exemplaren van gemaakt. Al is hij zeker niet zoveel waard als sommige andere oldtimers. De andere bestuurder was 100 procent in fout, ik was in mijn recht. Mensen moeten dus zeker niet denken dat ik te oud ben om met de wagen te rijden”, zegt Willy.

De politie wandelt net buiten wanneer we Willy Bostyn spreken. “Om het laatste papierwerk na het ongeval te regelen”, zegt de man. Willy is een fervent autoliefhebber en wou zondagmiddag daarom absoluut een kijkje nemen op de Zoute Grand Prix, die op dat moment volop bezig was. “Maar ja, ik ben er niet geraakt, hé”, zucht de man, die benadrukt dat hij enkel als liefhebber zou afzakken en dus geen deelnemer was.

Francorchamps

De zeventiger kocht de wagen vijf jaar geleden en reed er ondertussen al 25.000 kilometer mee. “Vorige week reed ik er nog mee naar Francorchamps voor een auto-evenement”, glimlacht de man, die ook nog een MG cabrio in zijn garage heeft staan.

Willy liet ondertussen de schade aan de gehavende wagen opmeten. En de garagist kwam met ietwat hoopgevend nieuws. “De motor draait nog, dat is belangrijk. Aan de carrosserie is er wel veel schade, maar ook dat kan in principe hersteld worden.” (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier