N8 tussen Vleteren en Lo-Reninge zeven uur versperd door gekantelde vrachtwagen

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

De Veurnesteenweg N8 tussen Vleteren en Lo-Reninge was dinsdagavond en nacht zeven uur lang tijdelijk versperd na een verkeersongeval. Een vrachtwagen met voedingswaren kantelde en alle lading moest overgeladen worden.

Het ongeval gebeurde dinsdagavond even voor 20 uur toen een buitenlandse vrachtwagenchauffeur met zijn truck op de Veurnesteenweg (N8) in Lo-Reninge reed richting Veurne. Even voorbij het kruispunt met de Lindesteenweg in Vleteren raakte de trucker om een onduidelijke reden van de weg af en belandde met zijn rechterwielen in de zachte berm. “De trucker probeerde nog tegen te sturen maar dat lukte niet”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin.

“De vrachtwagen zakte rechts nog dieper weg en kantelde uiteindelijk helemaal. De chauffeur kon op eigen kracht zijn cabine verlaten en bleef ongedeerd. Hij legde daarna een negatieve ademtest af. Omdat de avondspits dan al voorbij was veroorzaakte het ongeval niet zo veel verkeershinder alhoewel de rijstrook helemaal afgesloten werd. De politie liet het verkeer beurtelings passeren. De lading van de vrachtwagen bestond uit gekoelde voedingswaren zoals vlees, brood en frieten. Er werd door de chauffeur navraag gedaan maar er kon geen andere vrachtwagen van de firma ter plaatse komen om alles over te laden. Er zat niets anders op dan een container ter plaatse te laten komen om alle producten uit de vrachtwagen te halen en in de container te gooien. De politie, brandweer en transporteur werkten daaraan mee. Pas daarna kon de vrachtwagen getakeld worden. Dat duurde tot 3.30 uur tot de rijbaan vrij was.”

De brandweer van Lo-Reninge hielp niet alleen mee met het overladen van de voedingswaren maar ruimde nadien ook nog de weg op. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.