Lotus-bestuurder overleden, gevluchte aanrijder legde positieve ademtest af: “Zijn rijbewijs is ingetrokken”

De 43-jarige bestuurder van de Lotus-sportwagen was een tijdlang kritiek en is intussen overleden. © TP
Redactie KW

De 23-jarige man die zondag inreed op een file bij Elverdinge en wegvluchtte, was onder invloed. Hij had een Lotus-sportwagen aangereden met daarin twee inzittenden die zware verwondingen opliepen. De 43-jarige bestuurder was een tijdlang kritiek en is intussen overleden.

Het zware ongeval gebeurde afgelopen zondag op de gewestweg N8 tussen het Ieperse dorp Elverdinge en het Vleterse dorp Woesten. In de late namiddag reed een lichte vrachtwagen tegen de achterkant van een Lotus-sportwagen, die vlak voor het grondgebied van Woesten stond aan te schuiven voor een wegversmalling omwille van een vernieuwd betonvak.

Kop-staartaanrijding

“Door de kop-staartaanrijding werd de sportwagen tegen een ander voertuig gekatapulteerd dat er stond aan te schuiven”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “De bestuurder van de sportwagen, een man van 43 jaar uit Langemark-Poelkapelle, werd ter plaatse gereanimeerd. Zijn toestand was uiterst kritiek, de man is intussen overleden aan zijn verwondingen. Zijn passagier, een vrouw van 42 jaar uit Langemark-Poelkapelle, raakte zwaargewond.”

Vluchtmisdrijf

Na de aanrijding vluchtte de bestuurder van de lichte vrachtwagen te voet een veld in, maar de politie kon hem snel vatten en arresteren. De 23-jarige Roemeen legde een ademtest af en het resultaat blijkt positief. “Zijn rijbewijs is ingetrokken”, bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Na zijn verhoor mocht de man beschikken. “Maar onder bepaalde voorwaarden, waaronder een verbod op alcoholmisbruik en hij moet zich ter beschikking houden van het gerecht.”

Later moet de man zich voor de politierechtbank verantwoorden voor het ongeval met dodelijke afloop, rijden onder invloed en vluchtmisdrijf. (TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier