Lijnbus belandt na windvlaag in de gracht in Oostrozebeke, passagiers komen met de schrik vrij

De lijnbus belandde in de gracht na een windvlaag. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Langs de Meulebekesteenweg in Oostrozebeke is vrijdagnamiddag een lijnbus van de weg gewaaid. De bestuurder en de passagiers kwamen er met de schrik van af. “Ik heb nog geprobeerd om mijn bus recht te houden, maar ik kon niet meer corrigeren”, getuigt de buschauffeur.

De bus was onderweg van het centrum van Oostrozebeke in de richting van Tielt toen het ter hoogte van de Kallemoeistraat verkeerd ging. “Toen ik vanuit de bocht op het rechte stuk van de weg kwam, voelde ik al dat er veel wind stond”, zegt de buschauffeur.

Windvlaag

Die reed op dat moment met een elektrische accordeonbus van De Lijn. “Zo’n bus rijdt helemaal anders dan een normale bus”, gaat de chauffeur verder. “Door de batterijen zit er veel gewicht bovenaan, het zwaartepunt is anders. De Meulebekesteenweg is ook een vrij smalle straat voor een bus. Door een plotse windvlaag, ging ik met mijn voorwiel van de weg af. Ik probeerde nog om terug uit de berm te sturen, maar het was te laat.”

De bus ging volledig van de weg af en belandde in de gracht. Naast de chauffeur waren er drie passagiers aan boord. “Die zaten gelukkig allemaal aan de rechterkant, ze vielen dus gewoon tegen het raampje. Niemand raakte gewond.”

Via raampje naar buiten

“De deuren van de bus zaten wel gekneld in de gracht. Ik heb de passagiers via mijn raampje aan de bestuurderskant uit de bus geholpen voor ik er zelf ook door kroop. Een kapitein verlaat als laatste het schip. Al komt het nu achteraf toch wel binnen.”

De politie en de brandweer kwamen ter plaatse en zetten de Meulebekesteenweg plaatselijk af. Wellicht zal het nog geruime tijd duren eer de accordeonbus getakeld kan worden. Ook een ambulance snelde ter plaatse, maar niemand moest naar het ziekenhuis.

Opnieuw in Meulebekesteenweg

Op 22 februari waaide tijdens de doortocht van storm Louis ook al een bus in de gracht langs de Meulebekesteenweg. De steenweg loopt door een open veld waar de wind vrij spel heeft.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier