Jongeman (18) en vrouw (52) ernstig gewond na hevige klap aan kruispunt

© (Foto TP)
Redactie KW

Twee mensen uit Poperinge liepen donderdag ernstige verwondingen op na een zware aanrijding tussen de Poperingse deelgemeentes Watou en Abele.

Aan het kruispunt van de Trappistenweg, Korte-Wildeweg en Kapellestraat gebeurde even voor de middag een zware aanrijding tussen twee voertuigen. Door de hevige klap belandde de betrokken Hyundai in de gracht bij de hoek van de Trappistenweg en Kapellestraat, en de Volkwagen kwam wat verderop tot stilstand op een akker.

Brandweer Westhoek werd opgeroepen voor een voertuigbrand. Ter plaatse bleken er geen vlammen te bespeuren, waarna de brandweer de toegesnelde medische diensten ondersteunde. Er werd ook een dierenarts ter plaatse gevraagd voor een hond, die gewond raakte.

De bestuurders van de voertuigen werden met twee ambulances onder MUG-begeleiding overgebracht naar het ziekenhuis en verkeren volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper allebei potentieel in levensgevaar. Het gaat om twee personen uit Poperinge: een man van 18 en vrouw van 52.

De Ieperse afdeling van het West-Vlaams parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Tijdens zijn onderzoek zette de politie plaatselijk een stukje van de Trappistenweg af, dat bezaaid was met brokstukken.

Het is niet de eerste keer dat er een ernstig verkeersongeval gebeurt aan dit kruispunt, dat zich situeert aan de grens van een hopveld vlakbij brouwerij St.Bernardus en te herkennen is aan het kapelletje met het opschrift ‘O Maria die daer staet, gy zyt goet en ik ben kwaet’. Eind vorig jaar raakte een 33-jarige man uit Poperinge er zwaargewond na een aanrijding ter hoogte van de Kapellestraat en Trappistenweg.

“Er is een verkeersongeval gebeurd in Watou waarbij de bestuurders van beide voertuigen zwaargewond zijn geraakt”, klinkt het bij het parket. “Een verkeersdeskundige werd aangesteld. Het voertuig dat op de ondergeschikte weg reed heeft voertuig op de hoofdweg vermoedelijk niet of te laat opgemerkt. Ter hoogte van de kruising zijn de voertuigen vervolgens gebotst.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.