Franse joyriders vluchten weg na ongeval op E40: bestuurder onder invloed van drugs

De Volkswagen Golf met Franse nummerplaten reed zeer wild over de snelweg en belandde uiteindelijk in de gracht tussen Veurne en Adinkerke. © JT
Redactie KW

Vier Franse joyriders hebben zaterdagochtend door hun wilde rijstijl een verkeersongeval veroorzaakt op de E40 in Adinkerke. Daarbij belandde hun wagen in de gracht. Getuigen zagen hoe twee jongemannen daarna zakjes uit de auto gooiden en op de vlucht sloegen. De wegpolitie kon hen aan een bosje klissen. Er kwam ook een drugshond ter plaatse “De bestuurder was onder invloed van alcohol en drugs en moet zich bij de politierechter verantwoorden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagochtend om 8.40 uur ter hoogte van de afrit van de E40 in Adinkerke in de richting van Calais. Getuigen zagen hoe een Volkswagen Golf met Franse nummerplaten zeer wild over de snelweg aan het rijden was. De auto reed ook aan hoge snelheid. Op een bepaald moment ging het verkeerd en kwam de Volkswagen in botsing met een ander voertuig. Hoe dat ongeval precies gebeurde, is onduidelijk.

“In ieder geval kon de tweede wagen halt houden op de pechstrook en werd de Franse Volkswagen weggeslingerd”, meldt de federale politie. “De Volkswagen Golf is daarna in de gracht naast de snelweg geëindigd. Verschillende andere wagens stopten om hulp te bieden en onze diensten te verwittigden. Het zijn ook die getuigen die zagen hoe de inzittenden iets uit de auto gooiden en op de vlucht sloegen.”

Drugshond

Bij aankomst van de politie bleek dat er vier inzittenden in de wagen zaten en twee daarvan op de vlucht waren geslagen naast de snelweg weg te lopen en de brug over te steken. De politie liet daarom ook een politiehond ter plaatse komen. Uiteindelijk konden de twee weggevluchte Fransen geklist worden en werd iedereen overgebracht naar de wegpost. Er kwam ook een drugshond ter plaatse. Daarna werd het parket verwittigd.

“Het ongeval werd veroorzaakt door het joyriden van vier inzittenden van de Franse auto”, meldt het West-Vlaamse parket. “Er werd een fouille verricht in de auto en op de inzittenden maar dat was negatief. Wel testte de bestuurder positief op alcohol en cannabis. Hij zal zich bij de politierechter moeten verantwoorden.” Nazicht naar de weggegooide zakjes ter plaatse leverde niets op. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier