Bestuurder sportwagen overleden na aanrijding in Elverdinge, aanrijder vlucht veld in

De wagens moesten getakeld worden. © TP
Redactie KW

Op een gewestweg tussen de West-Vlaamse dorpen Elverdinge en Woesten gebeurde zondag in de vooravond een zwaar ongeval. Uit een aangereden sportwagen werden twee personen bevrijd. Een van hen verkeerde in levensgevaar, maar is ondertussen overleden. De aanrijder vluchtte de velden in, maar is intussen gearresteerd.

De hulpdiensten werden zondag even voor 17 uur opgeroepen voor een ongeval op de gewestweg N8 tussen het Ieperse dorp Elverdinge en het Vleterse dorp Woesten. Uit de eerste vaststellingen van de politie blijkt het te gaan om een kop-staartaanrijding.

“Het voorste voertuig dat achteraan werd aangereden kwam ook nog eens in aanrijding met een voertuig dat uit de andere rijrichting kwam”, verklaart Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper.

“Bij het ongeval waren drie wagens betrokken: een lichte vrachtwagen van het merk Ford Transit, een personenwagen van het merk Dacia Sandero en een sportwagen van het merk Lotus.”

Twee personen bevrijd

“De Lotus stond stil ter hoogte van een wegversmalling omwille van een vernieuwd betonvak, vlak voor het verkeersbord dat het grondgebied van Woesten aanduidt”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder van Brandweer Westhoek.

De sportwagen liep zware schade op en de brandweer moest twee inzittenden uit het wrak bevrijden. “Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis, onder wie één persoon onder de begeleiding van een MUG-team.”

Volgens de politie verkeerde één slachtoffer, de bestuurder van de Lotus, in levensgevaar. De man is ondertussen overleden. Een tweede persoon, de passagier, was zwaargewond. De bestuurder van de Ford Transit vluchtte de velden in, maar werd gevat door de politie.

Vluchter gearresteerd

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt dat de bestuurder van het aanrijdend voertuig, de lichte vrachtwagen, werd gearresteerd. De betrokken voertuigen zijn bestuurlijk getakeld.

De brandweer sloot het stuk weg van de N8 tussen Elverdinge en Woesten volledig af voor het verkeer voor de interventie van de hulpdiensten en de nodige vaststellingen. Er werd een tijdlang een omleiding voorzien via Poperinge. (TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier