Bestuurder rijdt jonge boom omver en pleegt vluchtmisdrijf

De boom ging tegen de vlakte na de aanrijding.© JH
De boom ging tegen de vlakte na de aanrijding.© JH
Redactie KW

In de Beerststraat in Vladslo botste een bestuurder van een voertuig zaterdagavond op een boom in een boomplantvak. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Het ongeval gebeurde vermoedelijk tussen 15 uur en zaterdagavond en gebeurde ter hoogte van de Sint-Martinuskerk in de Beerststraat. Die straat werd enkele jaren geleden grondig vernieuwd, onder meer na aanhoudende klachten van buurtbewoners over de kasseien en overdreven snelheden die in de bebouwde kom gehaald worden.

Het stadsbestuur had daar oren naar en vernieuwde de volledige weg. Er werden ook aan weerszijden boomplantvakken aangelegd om de snelheid van bestuurders te minderen. Maar zaterdagavond reed een onbekende bestuurder dwars over zo’n plantvak en daarbij werd de jonge boom volledig omver gereden.

Brokstukken en houten paaltjes bleven ter plaatse liggen maar de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Ook nadien werd de politie niet op de hoogte gebracht van het ongeval. Wellicht heeft de bestuurder zelf ook heel wat schade aan de wagen.

Bizar genoeg bleek de boom in de loop van de nacht opnieuw te zijn rechtgezet en werden de houten paaltjes die de boom moeten ondersteunen min of meer weer rond de boom gezet. Of dit gebeurde door de aanrijder die wroeging had of door iemand anders is niet duidelijk. De politie Polder werd niet op de hoogte gebracht van het ongeval.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten