Bestuurder met rijverbod veroorzaakt zwaar ongeval… onder invloed van alcohol

Redactie KW

In de Kapittelstraat in Zandvoorde (Oostende) is vrijdagnacht rond 0u45 uur een bestelwagen gecrasht in een akker. De bestuurder (25) had gedronken. Hij moest op de koop toe op dat moment een rijverbod uitzitten.

Het voertuig ging uit de bocht en kwam op de zijde gekanteld tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie van Oostende werd ingelicht door een andere weggebruiker die langs het ongeval passeerde.

Gedronken

Die sprak van een bestuurder die naast zijn voertuig rondliep maar wel kenbaar gedronken had. De patrouille trof de wagen aan, maar de bestuurder was initieel niet te zien. Hij werd verderop te voet bij de kraag gevat.

“De man legde een positieve ademtest en blijkt ook een verval van het recht tot sturen te hebben waardoor hij geen voertuig mag besturen”, reageert commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. De man werd meegenomen voor verhoor. De politie liet zijn beschadigde wagen takelen. Dat wordt ongetwijfeld een doorverwijzing naar de politierechtbank met een nog langer rijverbod en hogere boete .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier