Bestelwagen rijdt in op politievoertuig bij signalisatie na ongeval op E403 in Lichtervelde

De bestuurder van een bestelwagen merkte de signalisatie van de politie bij een eerder ongeval op de E304 in Lichtervelde niet op en reed een politievoertuig aan. © JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden er op de E403 in Lichtervelde kort na elkaar twee ongevallen plaats. De bestuurder van een bestelwagen merkte de signalisatie van de politie bij een eerder ongeval niet op en reed het politievoertuig aan.

Het eerste ongeval vond kort na middernacht plaats, toen twee personenwagens op de E403 met elkaar in botsing kwamen. Eén persoon moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Een tweede ongeval gebeurde toen de bestuurder van een bestelwagen de signalisatie van de brandweer en politie niet op tijd opmerkte en inreed op het politievoertuig.

De klap was enorm. De politiewagen, een Volvo, werd achteraan aangereden door de bestelwagen. De bestelwagen kwam op zijn zij terecht. Gelukkig waren de politieagenten al uitgestapt om vaststellingen van het eerdere ongeval te doen toen hun wagen werd aangereden. Zij kwamen met de schrik vrij. De bestuurder van de bestelwagen werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Door de ongevallen werd de snelweg afgesloten voor het verkeer. Er kwam een deskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier