Aanrijding op kruispunt van R8 en Hippodroomstraat in Kortrijk

Een van de voertuigen kwam op zijn dak terecht.© CL
Een van de voertuigen kwam op zijn dak terecht.© CL
Christophe Lefebvre

Het werd een start van de werkweek met heel wat brokken in Kortrijk. Op het kruispunt van de R8 en de Hippodroomstraat kwam het tot een aanrijding tussen twee voertuigen. De brandweer moest een van de inzittenden bevrijden.

Het ongeval deed zich voor kort voor 9 uur maandagmorgen. Om een nog onbekende reden kwamen een Ford en een BMW met elkaar in aanraking. Voor de stevige Duitse stationwagen en zijn bestuurder bleef het bij blikschade. Voor de bestuurster van de Ford liep het slechter af. Haar voertuig kwam op zijn dak terecht, waardoor de dame in kwestie knel zat. De brandweer, razendsnel ter plaatse, moest overgaan tot het wegsnijden van de tussenschotten zodat ze uit haar benarde positie kon worden bevrijd.

Ze werd, als bij wonder, met slechts lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie opende meteen een onderzoek om de precieze omstandigheden van het ongeval bloot te kunnen leggen.

Tijdens de reddingswerken werd de N8 in de richting van Stasegem een tijdlang voor het verkeer afgesloten. In combinatie met de ochtendspits zorgde dit voor de nodige verkeershinder. (CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.