Aangereden fietser (83) uit Diksmuide buiten levensgevaar na ongeval in Houthulst

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

De 83-jarige fietser die maandagmiddag onder een vrachtwagen belandde in de Poelkapellestraat in Houthulst, is inmiddels buiten levensgevaar. Dat bevestigt de politie. De bejaarde man uit Diksmuide liep wel erg zware verwondingen op aan zijn been en onderging inmiddels een ingreep.

Het ongeval gebeurde maandag rond 16 uur in de Poelkapellestraat in het centrum van Houthulst in de richting van het centrum. Zowel de vrachtwagen met oplegger als de 83-jarige fietser reden in dezelfde richting. De fietser aanvankelijk op het fietspad dat van de weg gescheiden is. Op een bepaald moment moest de fietser echter op de weg rijden op de daartoe voorziene fietssuggestiestrook. De man werd echter aangereden door de trucker en hij belandde met zijn been onder het rechtervoorwiel van de truck. De bejaarde man werd nog een tiental meter meegesleurd. Het was een voorbijkomende dokter die toevallig passeerde die de eerste zorgen toediende. Daarna werd de man onder MUG-begeleiding naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper gebracht.

“Van daaruit werd hij diezelfde avond nog overgebracht naar het UZ in Gent”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder. “We kregen intussen het bericht dat het levensgevaar geweken is maar de man wel erg zware verwondingen opliep aan zijn been.” Daarvoor onderging de bejaarde man al een ingreep. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Diens bevindingen zijn nog niet duidelijk maar alles wijst op een dodehoekongeval. Op het moment dat de fietser op de rijbaan kwam was die allicht niet zichtbaar in de rechtervoorhoek van de vrachtwagen. De zaak wordt nu verder onderzocht om te kijken of het ongeval vermeden kon worden. De trucker was na het ongeval erg aangedaan en kreeg ter plaatse de nodige opvang. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier