Trottoir afgesloten na groot waterlek en mogelijke gladheid

In het centrum van Diksmuide werd vrijdagochtend een groot waterlek vastgesteld op een druk begaand trottoir. Dat lek komt met de vrieskou net op een slecht moment. Daarom werd de straat afgesloten.

© JH
© JH

Het lek ontstond op het trottoir op het kruispunt van de Fabriekstraat met de Woumenweg. Het gaat om een druk begaand trottoir want in de buurt zijn verschillende residenties.

Rond 7 uur vrijdagochtend werd vastgesteld dat het water er gewoon over het trottoir tot op straat liep en er ook zand vrijgekomen was. Door de vrieskou was de kans op gevaarlijk gladde situaties en glijpartijen reëel.

Risico te groot

Daarom besloot de politie dat het risico voor passanten te groot werd en werd de Technische Dienst van de stad Diksmuide verwittigd. Die kwam ter plaatse om het trottoir af te sluiten voor voetgangers.

Op de rijweg zelf werd extra zout gestrooid om te verhinderen dat het overgelopen water spiegelglad werd. Later zal de Watergroep de nodige herstellingen uitvoeren. Dat zal gebeuren bij hoogdringendheid. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.