Topman Unizo bezoekt door hagelstorm getroffen bedrijven in Wingene

Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo, ging vrijdag onder andere op toer in De Hille in Zwevezele, één van de gebieden die afgelopen zaterdag het hardst getroffen werd tijdens de hagelstorm.

Hij ging ook langs bij Meubelen Vandenberghe Furniture en BO motors in Wingene. Daarna volgde een gesprek met enkele getroffen ondernemers en een rondetafelgesprek in het gemeentehuis.

Van Eetvelt wou zelf zien welke schade de zogenaamde Pinksterstorm heeft aangericht vorig weekend. Hij wou ook de specifieke noden en behoeften van de ondernemers in de getroffen regio aanhoren.

In Wingene alleen al liepen 200 bedrijven schade op, niet enkel aan daken en lichtkoepels, maar ook aan hun grondstoffen, afgewerkte producten en machines.

“Wat kunnen we doen in de toekomst?”

“We zijn al de hele week via onze studiedienst bezig om dit op te volgen en ons te informeren. We gaan ook samen kijken met de verzekeringsfederatie Assuralia wat er op dit moment allemaal gedekt is, en wat we kunnen doen in de toekomst”, aldus de topman van Unizo.

Van Eetvelt wil ook gaan spreken met de overheid, maar weet zelf op dit moment niet hoe en met wie. “Op 1 juli wordt het rampenfonds overgeheveld van het federale naar het Vlaamse niveau. Ik hoop alvast dat dat niet het begin is van een lang pingpongspel tussen beide niveaus in dit dossier”, besloot hij.

(LDP/Belga – Foto LDP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.