Politie voorkomt familiaal drama in Veurnestraat

© JT
Redactie KW

In de Veurnestraat in De Panne kon de politie woensdagavond een familiaal drama voorkomen. Een man die zich van het leven wilde beroven en twee wapens bij zich had, werd overmeesterd na tussenkomst van speciale eenheden van de politie.

Omstreeks 19.30 uur meldde een vrouw via de noodcentrale dat haar man zich van het leven dreigde te beroven. De vrouw bevond zich toen buiten de woning.

De 60-jarige man had zich verschanst in het appartement. Hij was in het bezit van twee vuurwapens. De lokale politie stelde een veiligheidsperimeter in en onderhandelde gedurende meer dan twee uur. Aangezien de man volhield dat hij er een einde wou aan maken, werden de speciale eenheden ingezet en omstreeks 1 uur werd de man in de woning gearresteerd.

Hij raakte hierbij gewond aan de hand en werd overgebracht naar UZ Gent voor verzorging. Het parket te Veurne benadrukt dat er geen gijzeling plaatsvond.

Een en ander kadert in de relationele spanningen bovenop de Covid-19 gevolgen. De man was tewerkgesteld in een hotel in De Panne en was door de actuele maatregelen werkloos.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten