Ouders van verongelukte Charlotte: “Ze was zo trots op haar autootje”

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De ouders van Charlotte Gysel uit Bovekerke zijn ontroostbaar. Het 18-jarige meisje kwam vrijdagavond om het leven bij een zwaar ongeval in Edewalle.

Charlotte Gysel (18) was vrijdagavond op weg van haar weekendjob in frituur ‘t Smulhoekje in Koekelare naar haar vriend. Omstreeks 22.30 uur liep het fout in Edewalle. Een tegenligger, die een zware pick-up bestuurde, reed frontaal in op de Fiat 500 van de Bovekerkse.

Charlotte was kansloos en overleefde de klap niet. Kort voor het ongeval had het meisje nog gebeld met haar mama, om te laten weten dat ze op weg was naar haar vriend.

“Het maakte niet uit met welke auto ze reed, ze zou met geen enkele wagen een kans hebben gehad”, zuchten haar ouders. “Ze kreeg die auto in mei, nadat ze haar rijbewijs behaald had. Ze was er heel trots op en reed altijd voorzichtig. Charlotte was zo’n lief en vriendelijk meisje.”

Ouders van verongelukte Charlotte:
© JT/Facebook

Begrafenis op zaterdag

Charlotte (18) volgde het eerste jaar van de lerarenopleiding lager onderwijs aan Vives in Torhout. Ze zou later stage lopen in basisschool De Negensprong in Bovekerke. Onlangs beëindigde ze nog met grote onderscheiding haar piano-opleiding. Charlotte had nog een jongere broer, Arthur (14). “Ze waren twee handen op één buik”, aldus mama Griet en papa Johan.

Op de plaats van het ongeval liggen er ondertussen bloemen en beertjes.
Op de plaats van het ongeval liggen er ondertussen bloemen en beertjes.© TV

De begrafenis vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de Sint-Martinuskerk in Koekelare. Voor mama Griet is het een tweede zware klap in enkele weken tijd, want in augustus verloor haar vader Luc de strijd tegen kanker.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier