Ongeval kost het leven aan Christopher Lootens (37): “Een vaderfiguur met een hart van goud”

Op de Brugse Baan (N9) in Klemskerke botsten dinsdag twee auto's frontaal op elkaar. Christopher Lootens, die als passagier in een van de wagens zat, overleefde de klap niet. (foto JVM)
Op de Brugse Baan (N9) in Klemskerke botsten dinsdag twee auto's frontaal op elkaar. Christopher Lootens, die als passagier in een van de wagens zat, overleefde de klap niet. (foto JVM)
Wim Kerkhof

De passagier die dinsdagmiddag op de Brugse Baan in Klemskerke het leven liet na een frontale botsing tussen twee wagens, was de 37-jarige Christopher Lootens uit Blankenberge. Christopher was vader van een nieuw samengesteld gezin: hij laat een vrouw en acht kinderen na. “Hij ging voor hen door het vuur.”

Dinsdagmiddag rond 12.45 uur kwamen op de Brugse Baan ter hoogte van Klemskerke twee auto’s met elkaar in botsing. De twee bestuurders werden afgevoerd met een ambulance en zijn buiten levensgevaar, maar voor Christopher Lootens (37) uit Blankenberge kwam alle hulp te laat. De hulpdiensten probeerden de man nog bijna een half uur lang tevergeefs te reanimeren.

Twee jaar getrouwd

Christopher, afkomstig uit het Antwerpse, was sinds twee jaar gehuwd met Kathy Pannekoek en woonde in Blankenberge. Hij had twee kinderen uit een eerste relatie en drie kinderen uit zijn nieuwe relatie. Zijn huidige vrouw heeft ook drie kinderen uit een eerdere relatie.

Rond 16.30 uur kreeg Christophers halfbroer Thierry Van Lent het slechte nieuws te horen van een van zijn nichtjes. “Dat slaat in als een bom, hé. Het zal nog wel even duren voor het echt tot mij doordringt dat Christopher er niet meer is. Hij was een stevige kerel en kon altijd zijn plan wel trekken. Het laatste jaar had hij ook zijn draai weer gevonden.”

“ Het contact tussen ons was de laatste jaren verwaterd, maar het verdriet is daarom niet minder groot. We zijn halfbroers en groeiden samen op”, vertelt Thierry aangeslagen. “We groeiden samen op en zaten samen op internaat in Brasschaat. Op een bepaald moment zijn we zelfs op hoger niveau gaan sporten: ik deed aan zwemmen en hij aan atletiek. Na een tijdje was Christopher dat beu en ging hij jazzdansen, wat eigenlijk wel grappig was. We waren echt close tijdens onze jeugdjaren, maar uiteindelijk ga je elk je eigen weg.”

Voor Nikita Delespesse was Christopher de troostende neef. “Toen ik vorig jaar zelf mijn man verloor, heb ik enorm veel steun aan hem gehad. We hebben een grote familie en we gaan Christopher heel hard missen. Hij was een vaderfiguur met het hart op de juiste plek, altijd heel lief voor zijn gezin en voor anderen.”

Klusjesman

Isabelle Flédérik is ondervoorzitter van de vzw Bitna uit De Haan en aangetrouwde familie van Christopher. Ook zij is zwaar aangeslagen. “Christopher was net zelfstandig geworden als klusjesman, samen met zijn beste maat. Hij was zo trots en had daar zo voor gevochten.”

Voor zijn vrouw en kinderen ging Christopher door het vuur – Isabelle Flédérik (vzw Bitna)

Christopher had volgens Isabelle ook een passie voor bakken. “Voor de verjaardag van mijn man heeft hij eens een prachtige Club Brugge-taart gebakken en hij heeft nog meegeholpen aan onze actie voor de Warmste Week. Samen bakten we toen in 48 uur 142 kilo pannenkoeken.”

Dat typeerde Christopher volgens Isabelle wel. “Hij was iemand aan wie je alles kon vragen. Ik zal hem herinneren als een sterke, flamboyante persoonlijkheid. Als er iemand onsterfelijk leek, dan hij wel. Christopher was een beer van een vent, een ontembare leeuw. Maar hij had ook een hart van goud. Mijn hart gaat nu vooral uit naar Kathy en de kinderen. Ze hebben al veel tegenslagen gekend in het leven, maar ze zaten allebei weer op de goede weg.”

Christopher was ook volgens Isabelle een echte familieman, die zijn gezin altijd op de eerste plaats zette. “Hij ging voor zijn vrouw en kinderen door het vuur”, zegt ze. “Ik kan het nog altijd moeilijk geloven: kort na het ongeval ben ik daar zelf voorbijgereden, niet beseffend dat het om Christopher ging…”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.