Mogelijk hinder voor Telenet-klanten in West-Vlaanderen na instorting in Roeselare

Een muur van het Telenetgebouw in Hof ter Weze in Roeselare stortte woensdagnacht in.© Stefaan Beel
Een muur van het Telenetgebouw in Hof ter Weze in Roeselare stortte woensdagnacht in.© Stefaan Beel
Redactie KW

In Roeselare is een gebouw van Telenet in Roeselare is afgelopen nacht deels ingestort. Het gaat om een belangrijk knooppunt in het netwerk in West-Vlaanderen. Mogelijk kunnen klanten de komende dagen hinder ondervinden.

Rond een half uur na middernacht zijn een van de buitenmuren en een deel van het dak van het technisch gebouw van Telenet in Hof ter Weze ingestort. De oorzaak is nog niet gekend. Er was niemand aanwezig in of rond het gebouw. Er waren dus geen gewonden en er ontstond ook geen brand.

“Politie en brandweer kwamen deze nacht ter plaatse en vertrokken weer toen de situatie gestabiliseerd was”, zegt Telenet-woordvoerder Isabelle Geeraerts. “De Telenet-teams zijn al de hele tijd aanwezig om de impact verder in te schatten en de kritische infrastructuur in het gebouw veilig te stellen.”

Momenteel zou het incident geen gevolgen hebben voor de telefonie-, tv- en internetdiensten. “Maar tijdens de herstellingen zouden klanten in de regio West-Vlaanderen wel hinder kunnen ondervinden. We willen ons daar nu al voor verontschuldigen”, zegt Geeraerts.

Details over welke hinder of hoe lang die zou duren, is er nog niet. Telenet belooft klanten op de hoogte te houden. (belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.