Mazoutvervuiling aan vismijn Nieuwpoort zal vanzelf oplossen

De politie kwam ter plaatse om een pv op te stellen.© JH
De politie kwam ter plaatse om een pv op te stellen.© JH
Redactie KW

De brandweer van Nieuwpoort werd vrijdagochtend opgeroepen voor een vervuiling met mazout ter hoogte van de vismijn in Nieuwpoort. Een deel van de vervuiling was intussen opgelost.

Het was een werknemer van de vismijn zelf die rond 10 uur de brandweer belde omdat hij een film mazout zag liggen in het water ter hoogte van het ponton achter vismijn, aan de Kaai. De brandweer ging ter plaatse.

“Bij onze aankomst merkten we op dat een baggerboot die op het water manoeuvres aan het uitvoeren was intussen de laag mazout had verspreid”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Daardoor was de mazout al voor een groot deel zelf opgelost en verdwenen. De vervuiler is onbekend, maar is niet de baggerboot zelf. Mogelijk lag er een vat op de bodem en is dit door de werken open geraakt. Er was nog een kleine film te zien aan het ponton, maar de vervuiling was niet ernstig genoeg om in te grijpen en daar dure detergenten aan te besteden. Er is ook geen enkel gevaar voor de vissen. We merkten dat de mazout zelf zou oplossen en besloten daarom om niet in te grijpen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.