Man vergeet huissleutel en komt vast te zitten in keldergat in Veurne

© (Foto Unsplash)

Een weinig alledaagse interventie voor de hulpdiensten in Veurne deze middag. Er kwam een noodoproep binnen van bewoners in de Vleeshouwersstraat in het centrum van de stad dat een man vastzat in zijn keldergat en er niet meer uit raakte.

Rond 13.30 uur belden bewoners uit de Vleeshouwersstraat naar de hulpdiensten. Ze meldden dat een man vast bleek te zitten in zijn keldergat en daar niet meer uit raakte. Hoe ze ook probeerden de man raakte er niet meer uit. Bovendien leed hij pijn. De brandweer werd verwittigd om de man te bevrijden en ook een ziekenwagen en de politie snelden ter plaatse. Uiteindelijk bleek de man net voor de komst van de hulpdiensten toch los te zijn geraakt na het nodige trek- en duwwerk van omstaanders. De komst van de brandweer werd zo geannuleerd.

“Net toen onze ploegen ter plaatse kwamen was de man bevrijd”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin. “Hij zei zelf het goed te stellen en was blijkbaar vastgeraakt in het gat van het kelderraam nadat hij zijn huissleutel vergeten was en zo terug binnen probeerde te raken. Iets dat niet alledaags is en daarom hebben we de toch een controle uitgevoerd om na te gaan of het bijvoorbeeld niet om een inbreker zou kunnen gaan. De man toonde zijn identiteitskaart en haalde ook nog zijn huissleutel binnen op waardoor zijn verhaal dus klopte.” De man moest uiteindelijk ook geen medische zorgen krijgen. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.