Man komt in Nieuwpoort vast te zitten op 12 meter hoogte

De brandweer bracht de onfortuinlijke man weer naar de begane grond.© JH
De brandweer bracht de onfortuinlijke man weer naar de begane grond.© JH
Redactie KW

Een man die bezig was met een hoogtewerker in Nieuwpoort beleefde maandagavond 29 maart een weinig comfortabel moment. Plots weigerde de hoogtewerker alle dienst en zat de man vast op 12 meter hoogte. De brandweer kwam hem redden.

Gelukkig had de man zijn gsm bij zich toen hij in het mandje van de hoogtewerker stond waarmee hij aan het werk was in de Lombardsijdestraat in Nieuwpoort. De man had al een hele dag met de hoogtewerker gewerkt, onder meer om houten panelen naar een hogere verdieping van een appartement te brengen.

Rond 18.20 uur, wellicht toen hij ging ophouden, weigerde de hoogtewerker door een technische panne alle dienst. De man bleef dus vastzitten op 12 meter hoogte. Gelukkig bleef hij kalm en belde hij de hulpdiensten. De brandweer van Nieuwpoort kwam snel ter plaatse met de ladderwagen.

‘Veilig overstappen’

“We konden met het bakje van onze ladderwagen tot tegen het bakje van de hoogtewerker draaien”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele van post Nieuwpoort.

“De man was gelukkig ook, zoals het hoort, beveiligd in zijn harnas in het bakje. Eenmaal de bakjes tegen elkaar stonden, werd de musketonhaak op zijn harnas losgemaakt van zijn bakje en in dat van de brandweer geklikt. Zo kon hij veilig overstappen en konden we hem terug naar de begane grond brengen.” De interventie was zo vrij snel opgelost. Eind goed, al goed dus voor de hoogtewerker. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.