Jonge bestuurder verliest controle over stuur en knalt tegen voorgevel

De wagen is goed voor schroothoop. © JVM
Redactie KW

Het centrum van Beernem werd zaterdagnacht opgeschrikt door een spectaculair ongeval. Een jonge bestuurder verloor er de controle over zijn wagen en knalde frontaal tegen een voorgevel. Hij raakte daarbij zwaargewond.

Zowat alle bewoners rond de Sint-Amanduskerk in Beernem werden zaterdagnacht omstreeks 3.30 uur uit hun bed gelicht. Ze werden er namelijk opgeschrikt door een stevige knal. Een wagen reed er in een bocht ter hoogte van de Bloemendalestraat zomaar rechtdoor. Hij knalde tegen een gevel en de schade was enorm. De wagen boorde zich tot en met de achterdeuren in het gebouw. “De knal was loeihard”, zegt een buurtbewoonster. “Ik werd echt letterlijk uit mijn bed geknald. Het ging hier even aan het daveren.”

De hulpdiensten werden opgetrommeld en gezien de impact werd even het ergste gevreesd. De toegesnelde buurtbewoners konden hun ogen echter niet geloven toen de jonge bestuurder – een 27-jarige man uit Sijsele – op eigen houtje uit het wrak kroop. De jongeman kon langs de koffer naar buiten klimmen. De opgetrommelde hulpdiensten ondersteunden hem naar de ambulance. “De jongeman raakte zwaargewond”, aldus Lien Vermeersch, woordvoerster van de lokale politiezone Het Houtsche. “Hij ligt momenteel nog op intensieve zorgen, maar zijn toestand was stabiel.” Volgens getuigen een klein mirakel. “Het is eigenlijk hoe dan ook een wonder dat hij dit nog kon navertellen. Toen we die auto zagen, vreesden we allemaal voor het ergste.”

De schade aan het huis is groot.
De schade aan het huis is groot.© JVM

De jonge bestuurder kwam van Club 54 in Oedelem en reed langs de Hoornstraat. Hij stak daar met zijn Audi A3 een andere wagen aan hoge snelheid voorbij. Hij kruiste niet veel verder een politiecombi en reed daarvan de spiegel af. Even later knalde hij tegen het voetpad en liep hij twee platte banden op. Daarna volgde het spectaculaire ongeval.

De schade aan het gebouw waar de jongeman tegen knalde, is uiteraard ook groot. Het gaat echter niet om een bewoond huis, waardoor er ook binnen geen gewonden vielen. In het gebouw zouden diensten van Proximus onder gebracht zijn. De schade aan de gevel en binnen is groot en de brandweer kwam ter plaatse om alles te stutten. De wagen van de jongeman werd uit de gevel getrokken en getakeld. Gezien de impact en de schade is die klaar voor de schroothoop. Het is niet meteen duidelijk of de bestuurder al dan niet onder invloed van alcohol reed.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier