Huizen en handelszaken zonder water door spontaan lek op Ieperse Oostkaai

Een spontaan lek zorgde voor aardig wat overlast aan de Ieperse Oostkaai. © TP
Redactie KW

Tijdens de ochtendspits werd een waterlek ontdekt aan de Ieperse Oostkaai, vlakbij het kruispunt met de Polenlaan en Diksmuidseweg. Dat zorgde plaatselijk voor wat wateroverlast op het wegdek over een afstand van enkele honderden meter.

Ploegen van Brandweer Westhoek en De Watergroep werden maandag rond acht uur ter plaatse gevraagd. Volgens De Watergroep, die meteen begon met herstellingswerken, gaat het om een “spontaan lek”, waardoor de adressen vanaf nummer twee tot acht zonder water zaten aan de Oostkaai.

“Ik heb geen water, maar mijn winkel kan in de namiddag gelukkig gewoon open en blijft toegankelijk”, zegt Regis Mylle, uitbater van de zaak ‘Antiek van A tot Z’.

Naar verluidt is het niet de eerste keer dat op die plek een waterlek ontstaat. “Dat gebeurde al eens door een externe oorzaak, namelijk een ongeval”, klinkt het bij De Watergroep. De oorzaak van dit spontaan lek is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft het te maken met drukverschillen op de leiding naar aanleiding van pieken en dalen op het verbruik van het nabijgelegen industrieterrein. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier