Hoogtewerker kantelt op vrachtwagen: 27-jarige man zwaargewond

© BB
Redactie KW

In Oostkerke bij Diksmuide is een 27-jarige man uit Aalter zwaargewond geraakt tijdens een arbeidsongeval. De man was een hoogtewerker op een vrachtwagen aan het laden. Hij bevond zich in de mand van de hoogtewerker maar plots kantelde het gevaarte. Het slachtoffer viel enkele meters lager en kwam op de vrachtwagen terecht. Hij is niet in levensgevaar.

Het incident gebeurde bij een varkensbedrijf in de Cayennestraat waar werken aan de gang zijn. De man uit Aalter kreeg van zijn werkgever de opdracht om de hoogtewerker op te pikken. Toen de hoogtewerker van de vrachtwagen werd gelost, liep het fout. Het slachtoffer werd uit de mand van de hoogtewerker gekatapulteerd en viel op de aanhangwagen van de truck. De brandweer, politie, ziekenwagen en MUG snelden ter plaatse. Volgens de lokale politie Polder had de 27-jarige man uit Aalter een zware hoofdwonde opgelopen maar was hij steeds bij bewustzijn. Hij werd onder begeleiding van de MUG naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht. De toestand van het slachtoffer is niet levensbedreigend.

Het parket vorderde de Dienst Toezicht Welzijn op het Werk om de omstandigheden te onderzoeken en of alle veiligheidsvoorschriften werden gerespecteerd. (BB)

Dit is het zoveelste arbeidsongeval in korte tijd in onze provincie. West-Vlaams arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere trekt aan de alarmbel en daar kan je hier meer over lezen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.