Felle brand boven pizzeria in Oostendestraat in Torhout

De brand woedde in het dakappartement boven de pizzeria. © Foto JS
Johan Sabbe

Een felle brand in een dakappartement boven pizzeria Pizza Di Trevi in de Oostendestraat in Torhout heeft zondag in de vroege morgen veel schade aangericht. De bewoonster werd door de rook bevangen.

De brand deed zich voor kort na 2 uur in de nacht van zaterdag op zondag. De Torhoutse brandweer rukte met verschillende bluswagens en de elevator uit om het vuur te blussen. Even dreigden de vlammen zich in het volledige appartementsgebouw te verspreiden, maar gelukkig kon dat vermeden worden.

Bewoonster naar het ziekenhuis

De bewoonster slaagde er tijdig in om haar flat op de derde (en hoogste) verdieping te verlaten, maar had flink wat rook binnengekregen. Ze diende ter plaatse op het trottoir verzorgd te worden. Ze was kotsmisselijk. Ze werd door de ambulance naar het nabije ziekenhuis gebracht.

Iedereen besefte dat het veel erger had kunnen aflopen. Gelukkig werd de vrouw op tijd wakker en kon ze de vlammen ontvluchten.

De bewoonster werd door de rook bevangen en diende naar het ziekenhuis gebracht te worden.
De bewoonster werd door de rook bevangen en diende naar het ziekenhuis gebracht te worden.© Foto JS

Elevator uiteindelijk niet ingezet

De brandweerlui slaagden erin om het vuur snel van binnenuit te blussen. De elevator diende uiteindelijk niet ingezet te worden. Het hele gebouw werd geventileerd om de dichte rook weg te krijgen.

Zelfs in het holst van de nacht lokte de brand veel nieuwsgierigen, onder andere uit een jongerencafé wat verderop. Het deel van de Oostendestraat tussen de Karel de Ghelderelaan en de Werkenstraat werd door de politie voor alle verkeer afgesloten. Voor de duidelijkheid : de genoemde Pizza Di Trevi had op zich niets met de brand te maken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.