De 32-jarige Lydia Jaecques overleed vorige week nadat ze in Vladslo, in het bijzijn van haar papa en haar partner, onwel werd en met haar parapente neerstortte. De Houthulstse, die sinds kort in Vlamertinge woonde, was een bekend figuur binnen de parapentewereld. Ook vanuit het buitenland kwamen donderdagmiddag piloten die de familie een hart onder de riem wilden steken.

Haar partner Aymard nam als eerste het woord. "Wie had vorige week durven te denken dat ik hier zou staan. Mijn meisje. Je laat me achter in een lege wereld. Mijn liefje, mijn prinsesje,... Je gaf me structuur en je deed me leven. We waren een team en hadden een gezamenlijke liefde voor het vliegen." Na zijn emotionele toespreek gaven de talrijk aanwezigen in de aula hem een warm applaus. Buiten volgden nog tientallen mensen de uitvaartplechtigheid op een scherm.

© BF

Enkele vrienden binnen de parapentewereld spraken ook de menigte toe. "Jij was de mama van onze parapentefamilie. Zowel in de lucht als op de grond. We zullen je missen. Fly-High." Lydia was niet enkel in België bekend, maar ook in het buitenland. "Je begeesterde piloten. Heel Europa kende je. Gestorven piloten vliegen niet hoger, maar blijven in ons hart." Het valscherm en de helm van Lydia kregen vooraan de aula een plaats bij een mooie foto.

Tijdens de plechtigheid werden op een scherm andere leuke foto's van haar getoond. Vrolijke liedjes zoals 'Leef' en 'Vlieg met me mee naar de regenboog' werden gespeeld. Vrolijk, want dat was Lydia ook. Ook toen ze in De Zilverberk werkte, het bekende restaurant in het centrum van Houthulst. "Je was meer dan een bazin, je was een vriendin. Komen werken was een feest", luidde het in mooie woorden van de Zilverberkfamilie.

(BF)

De 32-jarige Lydia Jaecques overleed vorige week nadat ze in Vladslo, in het bijzijn van haar papa en haar partner, onwel werd en met haar parapente neerstortte. De Houthulstse, die sinds kort in Vlamertinge woonde, was een bekend figuur binnen de parapentewereld. Ook vanuit het buitenland kwamen donderdagmiddag piloten die de familie een hart onder de riem wilden steken.Haar partner Aymard nam als eerste het woord. "Wie had vorige week durven te denken dat ik hier zou staan. Mijn meisje. Je laat me achter in een lege wereld. Mijn liefje, mijn prinsesje,... Je gaf me structuur en je deed me leven. We waren een team en hadden een gezamenlijke liefde voor het vliegen." Na zijn emotionele toespreek gaven de talrijk aanwezigen in de aula hem een warm applaus. Buiten volgden nog tientallen mensen de uitvaartplechtigheid op een scherm.Enkele vrienden binnen de parapentewereld spraken ook de menigte toe. "Jij was de mama van onze parapentefamilie. Zowel in de lucht als op de grond. We zullen je missen. Fly-High." Lydia was niet enkel in België bekend, maar ook in het buitenland. "Je begeesterde piloten. Heel Europa kende je. Gestorven piloten vliegen niet hoger, maar blijven in ons hart." Het valscherm en de helm van Lydia kregen vooraan de aula een plaats bij een mooie foto. Tijdens de plechtigheid werden op een scherm andere leuke foto's van haar getoond. Vrolijke liedjes zoals 'Leef' en 'Vlieg met me mee naar de regenboog' werden gespeeld. Vrolijk, want dat was Lydia ook. Ook toen ze in De Zilverberk werkte, het bekende restaurant in het centrum van Houthulst. "Je was meer dan een bazin, je was een vriendin. Komen werken was een feest", luidde het in mooie woorden van de Zilverberkfamilie.(BF)