Nochtans zou L.J een erg ervaren piloot geweest zijn. Die noodlottige avond wilde ze een nieuw manoeuvre uitproberen, een gecontroleerde horizontale spiraal. Daarvoor moest de vrouw eerst stevig hoogte nemen. Ongeveer halfweg de beweging viel ze plots loodrecht naar beneden. Ze kwam in de struiken terecht vlakbij de Duitse begraafplaats in Vladslo.

Haar man en vader landden meteen en dienden de eerste zorgen toe. Enkele toegesnelde buren startten al met de reanimatie in afwachting van de hulpdiensten. Eens de MUG ter plaatse was namen twee dokters het onmiddellijk over. Helaas kon er geen hulp meer baten.

Wat de oorzaak van het ongeval dan wel precies is, is nog niet duidelijk. Het is mogelijk dat L.J plots onwel raakte door de hitte of dat ze een stuurfout maakte.

Nochtans zou L.J een erg ervaren piloot geweest zijn. Die noodlottige avond wilde ze een nieuw manoeuvre uitproberen, een gecontroleerde horizontale spiraal. Daarvoor moest de vrouw eerst stevig hoogte nemen. Ongeveer halfweg de beweging viel ze plots loodrecht naar beneden. Ze kwam in de struiken terecht vlakbij de Duitse begraafplaats in Vladslo. Haar man en vader landden meteen en dienden de eerste zorgen toe. Enkele toegesnelde buren startten al met de reanimatie in afwachting van de hulpdiensten. Eens de MUG ter plaatse was namen twee dokters het onmiddellijk over. Helaas kon er geen hulp meer baten. Wat de oorzaak van het ongeval dan wel precies is, is nog niet duidelijk. Het is mogelijk dat L.J plots onwel raakte door de hitte of dat ze een stuurfout maakte.