Woning in Zwevegem onbewoonbaar na korte, hevige brand

De brandweer kreeg de vuurhaard relatief snel onder controle.© GVZ
De brandweer kreeg de vuurhaard relatief snel onder controle.© GVZ
Redactie KW

Maandagavond 29 maart woedde een korte maar felle brand in een woning in de Demeesterstraat in Zwevegem. De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Er vielen gelukkig geen slachtoffers en ook de poes kon door de brandweer levend uit de woning worden gehaald.

Het was even na 19 uur toen de bewoners, een Roemeense vrouw met haar dochter, de brand opmerkten. Ze konden zich tijdig naar buiten reppen en de hulpdiensten verwittigen. Brandweerpost Zwevegem kwam met twee autopompen, een tankwagen en een commandowagen ter plaatse. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Toch konden de spuitgasten de vuurhaard relatief snel bedwingen.

Oorzaak nog onbekend

“De brand situeerde zich in een soort van bijkeuken en was ongemeen fel”, aldus brandweerofficier Luc Vancauwenberghe. “Wat de oorzaak is, kunnen we nu nog niet achterhalen, maar feit is wel dat de volledige elektriciteitskast is weggesmolten en er heel wat rookschade is.” De brandweer verklaarde de woning onbewoonbaar. Ze lieten ook een brandanalist ter plaatse komen.

Michaël Vanden Heede, woordvoerder van de politie, liet weten dat slachtofferbejegening werd ingeschakeld om moeder en dochter op te vangen en in samenwerking met de gemeente te zorgen voor overnachting. Het parket werd eveneens ingelicht. (GVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.