Vrachtwagen met 20 ton houtafval vliegt in brand tijdens spits in Kuurne

© GS
© GS
Redactie KW

De Brugsesteenweg in Kuurne was donderdag tijdens de avondspits urenlang versperd door een hevige vrachtwagenbrand. De cabine van de truck die twintig ton houtafval vervoerde, brandde volledig uit.

De chauffeur was voor de firma Geldof Recycling uit Wevelgem onderweg naar A&S Energie in Oostrozebeke. “Plots hoorde ik mijn uitlaat een sissend geluid maken”, zegt de bestuurder. “Toen ik uitstapte, stond mijn vrachtwagen al in een brand. Een getuige probeerde nog te blussen met een brandblusapparaat, maar dat haalde niets meer uit.”

Snel onder controle

In een mum van tijd stond de volledige cabine van de truck in lichterlaaie. Dat veroorzaakte een dikke, zwarte rookpluim die van ver was te zien. Bovendien begonnen de vlammen ook over te slaan naar de oplegger, die gevuld was met twintig ton houtsnippers.

De hulpverleningszone Fluvia snelde ter plaatse en kreeg het vuur gelukkig snel onder controle. Er werd een ladderwagen in versterking om het houtafval van bovenaf te blussen.

20.000 kilo houtsnippers

Het incident gebeurde ter hoogte van het kinecentrum Delie. Om de hulpdiensten hun werk te laten doen en voorbijgangers te weren uit de rook, sloot de politie de Brugsesteenweg volledig af vanaf de Rijksweg tot de Sint-Michielsweg. Het was nog een hele karwei om de uitgebrande vrachtwagen weg te krijgen, want de 20.000 kilogram houtsnippers moesten worden overgeladen naar een andere vrachtwagen. (GS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.