Vijf mensen naar ziekenhuis na brand

De brand ontstond op de eerste verdieping.© JVM
De brand ontstond op de eerste verdieping.© JVM
Redactie KW

In een appartementsgebouw met drie appartementen langs de Koning Albert I laan in Blankenberge is maandagmorgen 21 december even over 3.30 uur brand uitgebroken.

De brand ontstond in het appartement op de eerste verdieping. Het waren de buren, die wakker geworden waren door de sterke rook en de brandgeur, die alarm sloegen. De brand was al ver gevorderd toen de brandweer arriveerde aan het appartement recht tegenover het station van Blankenberge.

Er waren nog mensen aanwezig in het gebouw toen het vuur uitbrak. Drie kinderen konden de woning verlaten, maar hun ouders bleken bij aankomst van de politie nog op de tweede verdieping te zijn. De beide ouders van Roemeense nationaliteit konden uit het pand gehaald waren, maar waren bewusteloos. Ook een andere Roemeense man, alsook een Afghaanse man werden uit het pand bevrijd.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de aanpalende huizen. Ook burgemeester Dumery (N-VA) kwam ter plaatse. Een deskundige werd aangesteld om de oorzaak van de schade te onderzoeken. (JVM)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.