Bergingswerken Kortrijkse kraan duren nog zeker hele nacht

© BELGA
Redactie KW

Na het kraanongeval aan de Rhizocampus in Kortrijk wordt maandagavond nog volop puin geruimd. Over het lot van de kraanman is nog steeds geen uitsluitsel.

De kraan moet ontmanteld worden, zodat ze van het gebouw kan worden gelicht. Daartoe worden twee kranen aangewend: een mobiele en een vaste kraan. Daarbij moet ook grondig onderzoek van het gebouw gebeuren. De turnzaal van de school liep zware schade op en er is nog geen zekerheid over de stabiliteit van het gebouw.

Er is op geregelde tijdstippen overleg tussen hulpdiensten en aannemer. Om middernacht is een nieuw overlegmoment gepland. De hulpdiensten gaan ervan uit dat er zeker nog de hele nacht door puin geruimd moet worden. Wanneer ze de kraanman, die nog steeds in zijn cabine zit, kunnen bereiken is moeilijk te zeggen. Zijn localisatie in het gebouw is bekend, maar voorlopig is het onmogelijk om bij de cabine te komen. Hij is minstens levensgevaarlijk gewond. De kans is groot dat hij het ongeval niet overleefd heeft.

De Senator Coolestraat blijft voorlopig afgesloten voor het verkeer. Omwonenden kunnen maandagavond en -nacht mogelijk lawaaihinder hebben door de bergingswerken.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.