Auto rijdt in op voorligger en gaat over de kop in Klerken: drie gewonden

© JH
Redactie KW

In de Zarrenstraat in Klerken (Houthulst) zijn woensdagmiddag drie gewonden gevallen bij een bizar ongeval. Er zou ruzie ontstaan zijn in een achteropkomende wagen waarna die inreed op een voorligger en over de kop ging.

Het ongeval op de weg tussen Klerken en Zarren gebeurde rond 14.40 uur. “Twee wagens reden richting Houthulst toen het ongeval gebeurde”, zegt commissaris Thierry Logghe van politiezone Polder. “Plots is een Audi A1 met daarin twee jongemannen ingereden op zijn voorligger. Die Audi A1 is bij het ongeval meermaals over de kop gegaan en eindigde in een gracht en weide. De bestuurder en zijn passagier, twee mannen van 22 en 19 jaar uit Houthulst, raakten daarbij lichtgewond. In het aangereden voertuig, een Audi Q5, raakte een 46-jarige man uit Houthulst lichtgewond. Alle betrokkenen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. De reden voor het ongeval wordt nog onderzocht.”

Ruzie in auto

Volgens een betrokkene zou het ongeval echter te wijten zijn aan een hoogoplopende ruzie tussen de twee jongemannen in de Audi A1. Daarbij lette de bestuurder niet goed op de weg en reed hij pardoes in op de voorligger. De wagen ging daarbij meermaals over de kop en ramde nog een boompje en een afsluiting van een weide in de lager gelegen weide. De auto kwam overigens tot stilstand in de weide in de omgekeerde rijrichting. Beide mannen konden zelf hun wagen verlaten en moesten niet door de brandweer bevrijd worden.

Hun wagen is echter zwaar beschadigd en allicht rijp voor de schroothoop. Ook de aangereden Audi Q5 raakte zwaar beschadigd. Door de klap verloor de wagen een wiel achteraan. Beide wagens moesten getakeld worden. Door het incident was er anderhalf uur lang beurtelings verkeer in de Zarrenstraat. De brandweer regelde er het verkeer en plaatste signalisatie.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier