Bestuurder bermmaaier gewond aan de hand nadat hij vast komt te zitten

© (Foto XC)
© (Foto XC)
Xander Cottens
Xander Cottens Videojournalist

De bestuurder van een grote bermmaaier raakte gewond aan de hand in een poging een stuk metaal te verwijderen uit de zuigarm. Ondanks het feit dat de machine stillag op dat moment, kwam de man vast te zitten en liep daarbij een zware verwonding op.

Rond 14 uur werden enkele inwoners van de Neerbeekstraat en delen van de Langestraat ruw opgeschrikt door een harde schreeuw. In de Neerbeekstraat stond een tractor met achterop een aanhangwagen om de bermen te maaien. De man zat vast met z’n hand in de zuigarm van de machine nadat hij een stuk metaal uit de zuigarm wou verwijderen. Algauw snelden buurtbewoners toe om de gewonde man te helpen. Op het asfalt lagen druppels bloed van de gapende wonde.

Johan Cottens, een bewoner van de Langestraat, belde de ziekenwagen terwijl anderen de man voorzagen van een stoel en water. Ondertussen had de bestuurder zijn hand gekneveld in zijn trui met capuchon om het bloeden te stoppen. Enkele minuten later werd thuisverpleegster Shirley Clement uit de Langestraat erbij gehaald die de man al kon geruststellen. Ook een collega van de man kwam met zijn bermmaaier naar de plaats van het onheil. Hij kon de grote tractor met aanhanger verplaatsen naar de graskant zodat de ambulance de man vlot kon bereiken in de smalle Neerbeekstraat in Kaster.

Omstreeks 14.25 uur was de ambulance ter plaatse. De ambulanciers hebben meteen de hand van de man verbonden om dan koers te zetten richting het ziekenhuis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.